Sharing is caring!

Eerder deze maand werd bekend dat energieleveranciers zoals Npower zijn energieprijzen met gemiddeld 5,3% (£ 64 per jaar) voor consumenten zal verhogen. Deze beweging volgt op eerdere prijsstijgingen die British Gas (5,5%) en EDF vorige maand aankondigden (2,7% voor elektriciteit).

Npower geeft de schuld de prijsverhoging voor het beleid en de groothandelskosten van energie. Het is echter begrijpelijk dat een consument zich gekrenkt voelt en misschien zelfs als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Daarom raden wij u ten zeerste aan om uw huidige tarief te herzien en te overwegen om van leverancier te veranderen via door Ofgem geaccrediteerde vergelijkingshulpmiddelen. Als je dus van plan bent om energie overstappen 2019 serieus te nemen kun je een flinke slag slaan in Engeland.

In Engeland Is De Windenergie Afgelopen Jaar Flink Toegenomen

Maar wist u dat u ook zonder uw overstap geld van uw huidige energieleverancier kon terugvorderen? Uit nieuw onderzoek van uSwitch is gebleken dat leveranciers 11 miljoen consumenten een totaal van £ 1,3 miljard schuldig zijn (gemiddeld £ 121, elk voor twee vijfde (40%) van de Britse huizen).

Dit is alleen van toepassing op degenen onder u die uw leverancier via automatische incasso betalen en geen regelmatige meteraflezing bieden. In deze situatie zal uw leverancier u een geschatte factuur in rekening brengen op basis van wat zij veronderstellen dat u hebt gebruikt, op basis van uw vroegere verbruik en het aantal dat in het onroerend goed woont. Dit betekent dat u in de warmere zomermaanden een ‘kredietwaardigheid’ verwacht en ziet dan het overschot weggevaagd in de koudere, donkerdere winter wanneer u meer gas en elektriciteit gebruikt.

Wat Kunnen We Doen Om De Energierekening Te Verlagen?

Om de kans op te veel betalen of nog erger te verminderen, ontvangt u de nare verrassing die de beruchte achterafrekening is als gevolg van te weinig betalen. U kunt online, via een app of zelfs telefonisch, uw lezers regelmatig online informeren. Of als u een slimme meter heeft, zou u alleen worden gefactureerd voor wat u gebruikt, omdat verbruiksgegevens automatisch worden teruggekoppeld naar uw leverancier – zie: Slim worden met slimme meters.

shares